Wyczarować coś niczego. Wiesz jak to jest?
Zajrzałam do lodówki, można powiedzieć:
- Nic nie ma.
A jednak :)

Tajlandia po Polsku? Dlaczego nie?
Ta zupa to tylko 5 łatwodostępnych składników. Przerabiamy zupę marchewkową w coś zupełnie nowego i rozgrzewającego! Zrobisz ją w 20 minut. Satysfakcja gwarantowana J
PS: Wszyscy domownicy po powrocie do domu szli do kuchni i szukali garnka, w którym doszło do tego wydarzenia :D
Składniki:
- marchew – 3 szt.
- ziemniak – 2 szt.
- seler naciowy – 1 łodyga
- pierś z kurczaka – 1 szt.
- przyprawa Tom Kha – 2 łyżki (dostępna w Kuchniach Świata, Piotrze i Pawle, większych supermarketach)
- Woda – 2 szklanki
Przygotowanie:
- Warzywa obierz i pokrój w plastry.
- Zalej wodą, dodaj całą pierś kurczaka i pastę Tom Kha.
- Gotuj pod przykryciem około 20 min. (aż warzywa zmiękną).
- Wyjmij kurczaka i zblenduj zupę na gładki krem.
- Kurczaka podziel widelcem na mniejsze kawałki.
- Dodaj go do zupy razem z dodatkami (u mnie papryka pokrojona w kosteczkę, fioletowa kapusta bogata w antocyjany, sałata rzymska i orzeszki ziemne)
Wartości odżywcze ( na 1 z 4 porcji)
170 kcal | 15g białka | 6g tłuszczu | 13g węglowodanów